Implanttikeissejä / Vodcast-sarja Muutkin mogaa

Implanttikeissejä / Vodcast-sarja Muutkin mogaa

Katsottavissa toistaiseksi


Koulutussarjan neljäs keskustelu käydään EHL HLT Peter Rusasen ja HML Mikko Nymanin kesken ja se pidettiin 22.9.2023. Koulutuksessa käydään läpi implanttihoitoihin liittyviä potilastapauksia, joissa on jo sattunut komplikaatioita tai joissa komplikaatioiden riski on suurentunut. Potilastapausten avulla käydään läpi perisyitä ja ratkaisuja mm. seuraaviin:

  • Heiluva implanttikruunu - okklusaaliruuvin löystyminen
  • Heiluva implantti - osseointegraation menetys
  • Peri-implantiitti ja peri-implanttimukosiitti
  • Hajonneita osia - katkennut okklusaaliruuvi, katkennut jatke

 

Katso sarjan muut koulutukset tästä

Tarvittaessa voit ladata työnantajaa varten täydennyskoulutushakemuksen tästä.

 

Suorita tentti

Hyväksytystä suorituksesta saat todistuksen, jolla voit osoittaa osallistuneesi täydennyskoulutukseen ja myös hakea täydennyskoulutuspisteet. 

Luennon kesto: 72 min / min. 1  täydennyskoulutuspiste.

 

Comments

Kiitos herrat! Oikein hyvä setti!!! Vähän jäin kaipailemaan jatketyyppien (custom vs stock) vertailua ja tähän liittyvää pohdintaa siitä, mitkä ovat yleisimpiä restoratiivisen puolen aiheuttamia ongelmia implantologiassa ja miten näitä voidaan välttää (ja toisaalta ratkaista). Tästä on paljon mielenkiintoista dataa tullut viime aikoina ja jatkossa varmasti paljon lisää. Jos vaikka mietitään IDRAa ja siinä peri-implanttisairauksille altistavia parametreja, niin suoraan restoratiivisen puoli vastaa kahdesta keskeisestä parametristä: proteettinen rakenne / jatke-kruunu -sauman etäisyys luurajasta. Tämä aspekti implanttiprotetiikassa ansaitsisi mielestäni laajemman pohdinnan kun mietitään mitä yleisimmät implanttiongelmat kuitenkin ovat luonteeltaan: joissain tutkimuksissa peri-implanttimukosiitin prevalenssi jopa 47%, peri-implantiitin 22%, kuten mainitsitkin. Teknisiä komplikaatioita 24,8% potilaista (derks et al 2018) Potilasvalintaanhan me ei voida enää siinä vaiheessa vaikuttaa kun implantti on jo suussa ja ongelmia koetaan. Se on pakko vaan hyväksyä ja hoitaa sitä mitä voidaan ;) Hieno sessio oli tämä. Kiitos vielä. Parhaimmin, Timo Suojärvi
Dr. Timo Suojärvi, Prosthodontist, DDS. Fri, 09/29/2023 - 09:26