QAdental Forum 2023 - Pääteemat (5. - 6.10.)

QAdental Forum 2023 - Pääteemat (5. - 6.10.)

QAdental Forum 2023 järjestetään Clarion Hotel Helsingissä lokakuussa 2023. Tapahtuma on kaksipäiväinen. Tapahtumapäivät ovat torstai ja perjantai. Pääteemojen lisäksi perjantaina on erillisiä koko päivän kestäviä erikoisteemoja, joista yksi on suunnattu suuhygienisteille ja yksi suun terveydenhuollon hallinnolle. Iltagaala järjestetään perjantaina. Pääteemat on valittu Forum 2022 palautekyselyssä esitettyjen toiveiden perusteella.

Molemmissa pääteemoissa kohdeyleisönä ovat valmistuneet yleishammaslääkärit tai hammaslääketieteen kandidaatit, joilla on jo lupa toimia tilapäisesti hammaslääkärin tehtävissä.

Tarkemmat päiväkohtaiset aikataulut ja perjantain erikoisteemat julkaistaan sen mukaan kun ne varmistuvat. Koulutuspäivien ilmoittautumiset ja aamiainen alkavat aamusta. Koulutuspäivät päättyvät klo 16.00 - 17.00 välillä. Perjantain Iltagaala alkaa klo 20.00. 

 


Suun terveys osana yleisterveyttä - torstai 5.10.2023

 

Suun terveydellä on vaikutusta ihmisen yleisterveyteen kuten kaikki tiedämme. Toisaalta sairaudet ja lääkitykset voivat myös näkyä potilaan suussa. Teemaan pureudutaan eri erikoisalojen näkökulmista huomioiden erityisryhmistä erityisesti perusterveydenhuollossa vastaan tulevat monisairaat ja gerodontologiset potilaat. 

 

Anamneesi paljastaa sairauksia ja lääkityksiä – miten hammaslääkärinä huomioin? - EHL LL Dos. Johanna Uittamo & EHL LL Tessa Sandelin

Haastavat potilaat vastaanotolla - EHL HLT Aleksi Haapanen

Iäkkään potilaan hoidon erityispiirteet suun terveydenhuollossa - EHL LKT Miika Toivari & EHL HLT Päivi Siukosaari

Sairauksien ja lääkitysten limakalvomanifestaatiot - EHL Dos. Jaana Rautava

 


Kokonaishoito - perjantai 6.10.2023

 

Kokonaishoidon suunnittelu on ollut yksi toivotuimmista aiheista QAdentalissa jo pitkään. Pohjustus potilastapauksiin tehdään tietoiskuin, joissa kerrataan eri erikoisalojen osalta oleellisia asioita ennen kuin hoidossa voidaan edetä seuraavaan vaiheeseen. Tietoiskut:

Tietoisku suu- ja leukakirurgilta - EHL LL Dos. Johanna Uittamo

Tietoisku parodontologilta - EHL HLT Elisa Kopra

Tietoisku kariologilta ja endodontilta - EHL Hanna Poulsen

Tietoisku proteetikolta - EHL Hanna Vallioniemi

 

Tietoiskujen jälkeen käydään kolme potilastapausta läpi paneelikeskusteluna moderaattorin (HLL Mikko Nyman) ja erikoishammaslääkärien kesken. Potilastapaukset ovat sellaisia, joita voi tulla vastaan yleishammaslääkärille sekä yksityisellä- että julkisella sektorilla. Potilastapaukset:

Monisairas potilas

Gerodontologinen potilas

Proteettista hoitoa tarvitseva potilas

 


Ilmoittautuminen päätemoihin

 

Voit ladata täydennyskoulutushakemuksen tästä

 

Ennen ilmoittautumista, varmista ettet halua ilmoittautua johonkin perjantain erikoisteemoista (alempana), koska ne ovat samanaikaiset. 

 

Päiväkoulutuspakettiin kuuluu aamiainen, lounas viinitarjoilulla sekä iltapäiväkahvitus. Iltagaalaan kuuluu illallinen viinitarjoilulla ohjelman lisäksi.

 

Ilmoittaudu (hml)

Yhden koulutuspäivän hinta on 75 € ja iltagaalamaksu on 50 €

 


Perjantain erikoisteemat

 

Perjantaina järjestetään erikseen koko päivän kestävät koulutukset kabineteissa. Jokaista kabinettia isännöi tai emännöi suomalainen asiantuntija. Osaan teemoista tulee myös kansainvälinen luennoitsija. Teemat julkaistaan ja ilmoittautumiset avataan sen mukaan kun ne varmistuvat. Lisätietoa ja ilmoittautumiset alempaa. Teemat:

Composite artistry - Kaikki mitä etualueen esteettisistä muovitäytteistä oikeasti pitää tietää (sis. hands-on) - HLL Petteri Viljakainen 

Terveydenhuollon priorisointi - useita puhujia 

Parodontologinen kirurgia - EHL HLT Laura Lakio & TBC

Suuhygienisteille suunnattu teema TBC

Muut TBC

 

Koulutukset ovat maksullisia, hinnat ilmoitetaan erikoisteemat-sivustolla.

 

Lisätietoa teemoista ja ilmoittautumiset 

 


Näyttely

Näytteilleasettajien sivua aukeaa lähempänä tapahtumaa. Näyttelyyn tutustumiseen on varattu aikaa ensisijaisesti lounas- ja kahvitauolle. Jokaiselle osallistujalle tulee ilmoittautumisen yhteydessä jaettavaan pääsylippuun QR-koodi, jonka osallistujan luvalla lukemalla näytteilleasettaja saa myöhemmin osallistujan yhteystiedot esim. näytteen toimitusta tai yhteydenottoa varten. 

 


Saapuminen ja majoittuminen

 


QAdental Forum info

QAdental Forumin infopiste sijaitsee 3. kerroksen aulassa.

Tukipuhelin +358 50 501 8580 / Sähköposti: tuki@qadental.com