Nuoren potilaan terveyden edistäminen - haasteet ja ennaltaehkäisy - QAdental Forum 2025 - erikoisteema 7.2.2025

Nuoren potilaan terveyden edistäminen - haasteet ja ennaltaehkäisy - QAdental Forum 2025 - erikoisteema 7.2.2025

 

Kabinetti: TBC (2. krs)

 

QAdental Forumin infopiste sijaitsee 3. kerroksen aulassa.

Tukipuhelin +358 50 501 8580 / Sähköposti: tuki@qadental.com

 

QAdental Forumin erikoisteemojen pääsivulta löytyy tietoa saapumisesta, ilmoittautumisesta, majoittumisesta, näyttelystä ja iltagaalasta. Siirry pääsivulle tästä.

 

Voit ladata täydennyskoulutushakemuksen tästä

 

 


Kohdeyleisö: Nuorten kanssa työskentelevät suun terveydenhuollon ammattilaiset

 

Paikkoja koulutuspäivään on rajallinen määrä.

 

Käymme läpi päivän aikana minkälaisia haasteita tämän päivän nuoret kohtaavat. Ymmärtämällä nuorten elämää ja heidän kohtaamia haasteita voimme paremmin suun terveydenhuollon ammattilaisina tukea nuoria suun terveyden edistämisessä. Käsittelemme koulutuksessa muun muassa päihteiden käyttöä, nepsy-oireita ja syömishäiriöitä sekä niiden vaikutuksia suun terveyteen. Aiheita käsitellään päihdelääkärin, hammaslääkärin ja suuhygienistin näkökulmasta.

Saat koulutuksesta käytännön vinkkejä nuorten kohtaamiseen vastaanotolla sekä omahoidon ohjaukseen ja terveyden edistämiseen.

 

EHL Annmari Hyppänen

Olen lasten hammashoidon erikoishammaslääkäri. Olen työskennellyt pitkään lasten ja nuorten hammashoidon parissa perusterveydenhuollossa ja nykyään työskentelen erikoissairaanhoidossa. 

Annmari oli kouluttamassa myös QAdental Forum 2023:ssa Lasten suun terveystarkastukset teemassa.

 

Luento: Nuoren potilaan kohtaaminen ja suun terveyden haasteet - erikoishammaslääkärin näkökulma

Miten kohdata nuori potilas vastaanotolla? Minkälaisia haasteita nuorilla on suun terveyteen liittyen? Minkälaiset ovat nuorten ruokailu- ja omahoitotottumukset? Mitä suun terveyden ammattilaisten tulisi tietää tupakasta, sähkötupakasta, alkoholista ja muista päihteistä sekä niiden vaikutuksista suun terveyteen?

Luento: Nepsy-nuori ja suun terveys

Miten huomioida erilaiset ja haastavat nuoret vastaanotolla? Millä tavalla ADHD tai muut neuropsykiatriset häiriöt voivat vaikuttaa suun terveyteen ja hampaiden omahoitoon?

 

LL Atte Virolainen "Lääkäri Atte"

Atte tuottaa sosiaaliseen mediaan julkaisuja nimellä "Lääkäri Atte" päihteiden haittavaikutuksista, rikollisuudesta sekä mielenterveyden häiriöistä. Aten videot ovat saaneet miljoonia katselukertoja kuukausittain. Lääkärin työtä Atte tekee vankilassa ja lastensuojelussa. Atte valittiin Suomen vuoden 2023 päihdelääkäriksi. Lisätietoa Atesta tästä.

 

Luento: Nuoren potilaan kohtaaminen ja terveyden edistäminen – päihdelääkärin näkökulma

Luento: Nuoren ADHD-potilaan erityispiirteet

Atte jakaa kokemuksiaan ja vinkkejä nuoren potilaan kohtaamiseen ja kommunikointiin nuoren kanssa.

 

Evahml Inari Mensonen

Olen lasten hammashoitoon erikoistuva hammaslääkäri. Valmistuin hammaslääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2011. Työurallani olen työskennellyt terveyskeskuksessa ja erikoissairaanhoidossa lasten hammashoidon parissa.

 

Luento: Syömishäiriöpotilaiden erityispiirteet – suuilmentymät ja potilaan kohtaaminen

Syömishäiriöillä on vaikutuksia moniin eri kehon toimintoihin ja sairaudet voivat vaikuttaa myös suuhun ja hampaisiin. Syömishäiriön tunnistaminen ei ole aina helppoa ja joskus asiaa epäilläänkin ensi kertaa hammashoidossa. Luennolla käydään läpi yleisimpiä syömishäiriödiagnooseja sekä sairauksien aiheuttamia suuilmentymiä. Syömishäiriöepäilyn puheeksi ottaminen voi tuntua vaikealta. Luennolla annetaan muutamia vinkkejä, miten syömishäiriöepäilyn voisi nostaa esille.

 

SHG Lilli-Maria Alm

Lilli on työskennellyt monipuolisesti kunta- ja yksityissektorilla sekä erikoissairaanhoidossa uudessa Lastensairaalassa.

 

Luento: Nuori hammashoidon vastaanotolla -käytännön vinkkejä nuorten kohtaamiseen ja omahoidon motivointiin

Luennolla paneudutaan nuorten ohjaamiseen suun omahoidossa. Miten saada nuoret innostumaan hampaiden hoidosta ja suun terveydestä? Mitä erilaisia apuvälineitä voimme käyttää ja kuinka kohtaamme nuoret vastaanotolla?

 


Ilmoittautuminen

 

Koulutuspäivän hinta on 190 € (sis. alv. 24 %)

Koulutuspakettiin kuuluu aamiainen, lounas viinitarjoilulla sekä iltapäiväkahvitus. Iltagaalaan kuuluu illallinen viinitarjoilulla.

 

Voit ladata täydennyskoulutushakemuksen tästä

 

Ilmoittautuminen ei toimi mobiiliapplikaatiossa.

Ilmoittaudu

Samaa ilmoittautumislomaketta käytetään kaikkiin QAdental Forum 2025 teemoihin ja iltagaalaan ilmoittaumiseen. 

 

Takaisin erikoisteemojen pääsivulle