Live lähetys 13.8.2024 - Uuden podcast-sarjan valinta, Hml Veera Rokka & Hml Piia Halmi

Live lähetys 13.8.2024 - Uuden podcast-sarjan valinta, Hml Veera Rokka & Hml Piia Halmi

QAdentalin uuden podcast-sarjan finalistit on valittu äänestyksen perusteella. Kaksi eniten ääniä saanutta ideaa ovat hml Veera Rokan Suoraa puhetta ja hml Piia Halmin Lasten hammashoidon ABC.

Seuraavaksi vuorossa on suora lähetys, jossa finalisteja haastattelee hml Mikko Nyman. Yleisö saa äänestää näistä kahdesta podcast-sarjaideasta. Sarjojen esittelyt löytyvät tältä sivustolta alempaa.

Äänestys avataan live lähetyksen alussa ja se on auki seuraavien 24 tunnin ajan. 

 

Ajankohta: Ti 13.8.2024 klo 16.00 - ~16.45

 

Ilmoittaudu mukaan

 


Lasten hammashoidon ABC

Juontaja: hml Piia Halmi

Kuvaus: Käydään teemoittain lasten hammashoidon viimeisimmät kuulumiset esimerkiksi seuraavilla teemoilla:

1) syvän karieksen hoito maitohampaissa ja pysyvissä hampaissa

2) lasten hammastraumat ja niiden hoito

3) pelkopotilaiden ja Nepsy-lasten hammashoito ( tässä myös esilääkitys)

4) MIH ja teräskruunutekniikat

5) lasten päivystyskäynnit

 

Suoraa puhetta 

Juontaja: hml Veera Rokka

Jännittääkö suu- ja leukakirurgia ikinä? Miltä tuntuu hoitaa julkkista? Peitelläänkö kollegan virheitä vai kerrotaanko niistä potilaalle avoimesti? Paljonko hammaslääkäri ansaitsee, hakeudutaanko palkan takia alalle?

On paljon vaiettuja aiheita, joista puhutaan suljettujen ovien sisällä tai ehkä lähimmän kollegan kanssa - mutta että julkisessa podcastissa? Ehei, ei ainakaan ennen tätä. Haluaisitko tietää, vapiseeko kliinikon käsi uudessa toimenpiteessä, vaikka työskentelyvuosia on takana jo 30? Entä jos hoitotuolissa on presidentti tai kuuluisa tiktokkaaja? Miltä tuntuu siirtyä koulun penkiltä työkentälle, jos on itse julkisuuden henkilö - pelottaako virheet? Näihin ja muihin aiheisiin tulemme saamaan vastauksia uudessa podcastissä: suoraa puhetta. Puhutaan suoraan vaikeistakin aiheista, herätetään keskustelua ja ollaan avoimia - nyt ei tarvitse lukea rivien välistä vaan asia sanotaan jo päälauseessa.

Kollegan kädenjälki saattaa olla elefantti huoneessa, onko joku tehnyt väärän uravalinnan? Ketään ei tietenkään julkisesti lynkata, eikä edes niin, että tekijä on mahdollista saada selville, ketään ei myöskään nosteta jalustalle. Mutta kissa nostetaan pöydälle, jutellaan siitä, mistä jutellaan hoitohuoneessa potilaan lähdettyä ja toisaalta siitä, mistä on aiemmin täysin vaiettu.