Myofunktionaaliset kojeet - videoita

Myofunktionaaliset kojeet - videoita

Videot kuvattiin osaksi koulutusta Kohti normaalia purentaa, jossa EHL Mia Huppunen ja HLL Mikko Nyman käyvät läpi normaalin purennan kehittymisen edistämistä. 

 

MyOSA® - myofunktionaalinen koje

MyOSA-kojeen eri ominaisuuksilla pyritään turvaamaan normaali ilmanvirtaus unen aikana. Kojeella tuodaan alaleukaa eteenpäin, jolloin saadaan lisää tilaa kielelle. Kielikouru ja -ohjuri ohjaavat kielen oikealle paikalleen, jottei se tuki hengitysteitä. Kojeen etuosassa olevat ilma-aukot helpottavat nenähengityksen harjoittelua. Apua saa myös kuorsaukseen, TMJ-ongelmiin sekä narskutteluun.

 

Myotalea® - myofunktionaalinen koje

Vahvistaa kielen, huulten, leuan ja kurkun lihaksia.

Myobrace®-, Myosa®- ja TMJBDS®-kojeet harjoittavat hengitystä sekä kielen ja huulten asentoa, Myotalea®-kojeet puolestaan vahvistavat lihaksia ja niiden toimintoja. Myotalea®-kojeet on suunniteltu tukemaan muuta samanaikaista myofunktionaalista hoitoa.

 

Myotalea® - Lip Trainer

Kaksi kojetta yhdessä. Lip Trainer ja Lip Seal Trainer ovat suunniteltuja käytettäväksi Myobrace- tai Myosa-hoidon edistyessä (noin kuukauden jälkeen) oikean nielemistavan ja huulisulun harjoittelemiseen. Suun kautta hengittävien lasten huulisulku jää usein vajaaksi. Huulten kiinni puristaminen vaatii ylimääräistä huulten aktiivisuutta, mikä on vahingollista leukojen kasvulle. Lip Trainer parantaa huulisulkua, samalla vahvistaen ja venyttäen alahuulen lihaksia, mikä puolestaan vähentää niiden yliaktiivisuutta niellessä.

Kojeessa on mukana Lip Seal Trainer -harjoitusnauha, jota voidaan käyttää vielä erikseen huulisulun harjoitteluun. Sopii kaiken ikäisille.

Materiaali: silikoni

 


Myobrace® - myofunktionaalinen koje

Myobrace® System on kehitetty MRC:n (Myofunctional Research Co) 1990-luvun alussa kehittämästä The Trainer System™ -kojesarjasta. Myobrace®-kojeet on suunniteltu korjaamaan virheellisiä suun alueen tapoja, samalla hoitaen ylä- ja alaleuan kehityksen ongelmia.

Löydät laajasta tuoteperheestä sopivan Myobrace®-kojeen jokaiselle hampaiston kehitysvaiheelle. Myobrace®-hoidossa on tyypillisesti kolme vaihetta: tapakorjaus (stage 1), kaaren kehittäminen, hampaiden suoristaminen (stage 2) ja viimeisenä retentio (stage 3). Suosittelemme aloittamaan pehmeällä kojeella, jolla potilas tottuu helpommin hoitoon. Oikein ajoitettu, riittävän varhain aloitettu tapakorjaus voi ehkäistä kiinteäkojehoidon tarvetta.