Apuendodontiksi - EndoAdvanced

Apuendodontiksi - EndoAdvanced

Kokonaisuus on tarjolla QAdentalin vuosilisenssiläisille ja organisaatioasiakkaille. Perusjäsenillä ei ole pääsyä  osaan alla olevista koulutuksista. 

 

Koulutukset tulee olla katsottuina ja tentittyinä ennen lopputentin suorittamista. Tentit laskutetaan jokainen erikseen. Huomioi että saatat jo olla suorittanut ja maksanut osan koulutuksien tenteistä. Tenttitodistukset ovat latautuneet profiilitietoihisi 3/2022 lähtien. Sitä ennen todistukset on lähetetty sähköpostilla. Lopputentistä saa erillisen todistuksen, josta käy ilmi suoritettu koulutuskokonaisuus. 

Teoriakokonaisuuksiin saattaa tulla lisää koulutuksia tulevaisuudessa. Jos olet tehnyt lopputentin jo aiemmin niin tenttimällä uuden koulutuksen saat samalla myös uudella koulutuksella päivitetyn todistuksen kyseisestä teoriakokonaisuudesta.

EndoAdvanced teoriakokonaisuuden hinta on 217 € ja se koostuu tenttimaksuista. Organisaatioasiakkaiden hammaslääkärit voivat käyttää koulutuspakettiin kuuluvia tenttimisoikeuksia. 

Palaa tästä Endodontian koulutuskokonaisuudet pääsivulle.

 


EndoAdvanced

 

EndoAdvanced kokonaisuus kannattaa aloitetaan tutustumalla Juurihoito Käypä hoidon Juurihoidon vaativuuden arviointilomakkeeseen. Lomake on erinomainen työkalu kun arvioidaan tulevan juurihoidon vaikeusastetta. Lomakkeen sisältöä ja sen käyttöä käydään läpi Juurikanaviston avaus advanced vodcastissa, joka on mukana tässä teoriakokonaisuudessa.

 


Haastavaa endoa - EHL HLT Riikka Mattila

Luento toimii EndoAdvanced teoriakokonaisuuden avausluentona. Luennolla käydään teoriatasolla läpi seuraavana vuorossa olevien toimenpidepainotteisten vodcast-koulutusten (3) teemoja. Koulutus on osa EHL HLT Riikka Mattilan koulutussarjaa Endodiagnostiikka ja juurihoito käytännössä.

Luennolla käydään läpi uusintajuurihoidon indikaatioita ja toteutusta, joka on aina vaativa toimenpide. Myös anatomisesti haastavien laajojen kanavien sekä erityisen mutkaisten juurikanavien hoitoa valotetaan. Lisäksi käsitellään perforaatioiden korjausta sekä sisäisen resorption hoitoa.

Kesto: 108 min  - tentittävä koulutus

 

 

Juurikanaviston avaus advanced vodcast -  EHL HLT Erika Laukkanen & HLL Mikko Nyman 

Koulutus koostuu pohjustuskeskustelusta ja vodcast-koulutuksesta. Pohjustuksessa käydään läpi teemaa keskustellen Erikan ja Mikon kesken. Vodcastissa fokusoidaan mm. juurihoidon vaativuuden arvioimiseen sekä käyrien ja muuten haastavien kanavien avaukseen sekä preparointiin toimenpidevideoiden tukemana.  

Kesto (vodcast ja pohjustuskeskustelu): 126 min  - tentittävä koulutus

 

Juurentäyttö advanced vodcast - EHL HLT Riikka Mattila & HLL Mikko Nyman

Koulutus koostuu pohjustuskeskustelusta ja vodcast-koulutuksesta. Pohjustuksessa käydään läpi erilaisia tilanteita milloin eri juurentäyttötekniikat voivat tulla kyseeseen ja arvioidaan niiden hyviä ja huonoja puolia. Vodcastissa käydään läpi juurentäyttöä MTA:lla ja lämminguttaperkalla toimenpidevideoiden tukemana. 

Kesto: 108 min  - tentittävä koulutus

 

Resektiot: Endodonttista mikrokirurgiaa - evahml HLL Sini Nyman

Koulutuksessa käydään läpi juurenpään resektiota nykyaikaisesti modernein keinoin ja välinein endodontin näkökulmasta. Luennon sisältö

  • Resektion onnistuminen ja siihen vaikuttavat tekijät
  • Resektion ennuste ja siihen vaikuttavat tekijät
  • Milloin resektio on tarpeen
  • Resektio toimenpiteenä
Kesto: 64 min  - tentittävä koulutus

 

Resorptions: Etiology, Diagnosis and Clinical Management -  Prof. Dr. Nancy Bletsa & Dr. Ole Iden

The lectures will cover the etiology, diagnosis, classification, and clinical management of resorptions with special consideration on the use of CBCT also. A review of clinical cases will highlight the importance of specialist collaboration for optimal results. The “Hands-on” part will offer the opportunity to see how different materials and instruments are used for managing resorptions on model teeth. Operating microscope is used for the resorption management demo.

Kesto (luennot ja hands-on demo): 206 min  - tentittävä koulutus

 

Uusintajuurihoito advanced - EHL Tapio Nurmi, EHL Eva Sirén & HLL Mikko Nyman

Tämä sisältö tulee osaksi kokonaisuutta sen jälkeen kun koulutus on pidetty. Jos kerkeät suorittaa EndoAdvanced kokonaisuuden ennen tätä, voimme päivitää lopputentistä saamasi todistuksesi tämän koulutuksen kattavaksi, edellyttäen että Uusintajuurihoito advanced koulutus on tentitty. 

Kesto (pohjustuskeskustelu ja vodcast): 131 min  - tentittävä koulutus

 


Onnittelut teoriaosuuden läpikäynnistä! Varmista että olet suorittanut tentit hyväksytysti ja todistukset löytyvät My Profile osiostasi. Jäljellä on enää lopputentti, joka koostuu 30 oikein-väärin väittämästä. Oikein on saatava 70 %, jotta tentin läpäisee. Suorittamalla lopputentin hyväksytysti saat siitä erillisen todistuksen, jossa EndoAdvanced osuus on koottu yhteen todistukseen. 

 

 

Suorita lopputentti

 


Muita koulutuksia

Seuraavista koulutuksista on myös hyötyä endodontiaa tekeville kliinikoille.

 

Suosittelemme myös tutustumaan QAdentalin Q&A osiosta löytyviin konsultaatioihin (filteröi "Endodontics"). Myös Patient case presentations osiosta löytyy endodonttisia potilastapauksia. Procedure videos osiosta löytyy myös endodonttisia toimenpidevideoita.