QAdental Mestari-Kisällit valmennus - apuendodontiksi

QAdental Mestari-Kisällit valmennus - apuendodontiksi

Kokonaisuus on tarjolla QAdentalin vuosilisenssiläisille ja organisaatioasiakkaille. Perusjäsenillä ei ole pääsyä suurimpaan osaan alla olevista koulutuksista. 

EndoBasics ja EndoAdvanced teoriakoulutuskokonaisuudet lopputentteineen tulee olla suoritettuna ennen ilmoittautumista Mestari-Kisällit valmennukseen. Valmennukseen mahtuu enintään 10 hammaslääkäriä. 

Seuraava valmennus alla olevalla sisällöllä järjestetään aikaisintaan vuonna 2025 kun ensimmäinen valmennus on päättynyt. 

Mestari-Kisällit valmennuksen hinta on 2.500 € (sis. alv. 24 %). Summa voidaan laskuttaa pienemmissä erissä. 

 


 

Pääkouluttajana valmennuksessa toimii kariologian ja endodontian erikoishammaslääkäri Helena Wesamaa. Endodontin työskentelypäivien seurantoja voidaan toteuttaa eri puolilla Suomea eri endodonttien vastaaanotoilla. 

Valmennetavilta edellytetään

  • Täyslaillistus (HLL)
  • Omat luupit 
  • Kokemusta juurihoidoista

Mukaan valmennukseen kannattaa ilmoittautua, jos haluaa syventää osaamista vaativammassa endodontiassa tai kokee juurihoitojen suorittamisen erityisen vaikeana. Opetettavat tekniikat ja asiat eivät edellytä omalta vastaanotolta operaatiomikroskooppia tai muita erityisvälineistöä.

Valmennettavat saavat myös digitaalisen paketin, joka koostuu kurssin aikana pidetyistä luennoista tai tietoiskuista, hands-on demoista, endodontin seurantapäivien aikana operaatiomikroskoopilla kuvatuista toimenpidevideoista sekä etäsessioista valmentajan kanssa. 

Valmennusjakson koostumus on esitelty alla.

 

Palaa tästä Endodontian koulutuskokonaisuudet pääsivulle.


 

Valmennuksen sisältö

 

Valmennuksen esittelyvideo

 

Hands-on harjoittelupäivät

 

Ajankohta: 19.1. ja 20.1.2024

Paikka: Clarion Hotel Helsinki (sivustolla alekoodi majoitukseen)

Tarjoilut: aamiainen, lounas, päiväkahvitus 

 

Koulutuspäivien aikana käsitellään ja harjoitellaan seuraavaa

  • Kavumavaus - huolellinen kavumavaus on yksi tärkeimmistä tekijöistä juurihoidon onnistumisen kannalta. Siihen kannattaa käyttää aikaa ja siksi sitä harjoitellaan tällä kurssilla. 
  • Yläkutosen ja alakutosen haasteet - Yläkutosissa mesiosentrinen kanava on usein hankala paikallistaa ja myös preparoida, alakutosissa taas mesiobukkaalinen kanava voi olla ongelmallinen.
  • Portaan muodostumisen esto - Portaan ohittaminen on erityisen hankala toimenpide ja näin ollen sen muodostamisen välttäminen on erityisen tärkeää. 
  • Lämminguttaperkkatekniikka - Täyttötekniikka on erityisen kätevä ja hyvä vaihtoehto lateraalikondensaatiotekniikalle, jos lämminguttaperkka laite on käytettävissä vastaanotolla. 
  • Potilaan valinta ja vaativuustason arviointi - Paras tapa välttää vahinkoja on tunnistaa riskit etukäteen. Potilasvalinta ja etukäteen tehty juurihoidon vaativuustason arviointi ovat tässä avainasemassa.
  • Lisäksi valitaan yksi erikoisteema sen jälkeen kun ilmoittautuneet tiedetään. 

 

Päivien päätteeksi käydään läpi myös mitä etäsessiot ja endodontin työskentelyn seurantapäivät sisältävät ja miten niistä sovitaan sekä miten omia potilastapauksia tulisi dokumentoida.


 

Endodontin työskentelyn seurantapäivät

 

Ajankohdat: sovitaan valmennuksen aikana

Paikka: alustavasti vastaanottoja on sovittu Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle, Jyväskylään, Kuopioon, Kuusamoon ja Ouluun

Määrä: 2 seurantapäivää per valmennettava 

 

Seurantapäivien aikana valmennettavat seuraavat endodontin työskentelyä vastaanotolla. Endodontin työskentely tapahtuu pääsääntöisesti operaatiomikroskoopin kanssa, jolloin työskentelyä pystyy seuraamaan huoneessa olevalta tv-ruudulta. Päivän päätteeksi valmennettaville on varattu noin tunti aikaa keskustella päivän toimenpiteistä endodontin kanssa ja esittää kysymyksiä. 


 

Etäsessiot

 

Ajankohta: sovitaan valmennuksen aikana

Alusta: Google Meet

Kesto: ~2 tuntia

Määrä: 3 sessiota

 

Etäsessioissa on tavoitteena käydä läpi valmennettavien omia potilastapauksia ja kysymyksiä valmentajan kanssa. Tarvittaessa mukaan voidaan poimia potilastapauksia muualtakin. Alussa olevien koulutuspäivien aikana opastetaan potilaiden dokumentointiin ja koulutuslupiin liittyvistä asioista. 


 

Päätöstilaisuus

 

Ajankohta: sovitaan valmennuksen aikana

Paikka: Clarion Hotel Helsinki (sivustolla alekoodi majoitukseen)

Kesto: ~4 tuntia

Tarjoilut: Illallinen

 

Päätöstilaisuudessa vedetään yhteen koko valmennusjakso, jaetaan todistukset sekä pääsyoikeudet digitaaliseen kirjastoon ja nautitaan rento illallinen. 

 


 

Järjestämme jatkossa lisää Mestari-Kisällit valmennuksia mahdollisuuksien mukaan. Ilmoita kiinnostuksesi ja toiveesi Mestari-Kisällit valmennukselle tästä.

 


Lisätietoa

 mikko.nyman@qadental.com / 040 568 5710

Comments

Ilmoittautumislomakkeen kanssa on ongelmia. Jos haluat ilmoittautua, laita sähköpostia mikko.nyman@qadental.com
Dr. Mikko Nyman, QAdental moderator, DDS. Thu, 06/01/2023 - 07:29
Ilmoittautumislomake toimii nyt. Ilmoittautumisia tällä hetkellä 2.
Dr. Mikko Nyman, QAdental moderator, DDS. Thu, 06/01/2023 - 08:38
Ilmoittautumisia 3.
Dr. Mikko Nyman, QAdental moderator, DDS. Thu, 06/01/2023 - 09:58
Valmennus järjestetään. Ilmoittautumisia on tällä hetkellä 6, eli 4 mahtuu vielä mukaan. Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu yltä tai ole yhteyksissä mikko.nyman@qadental.com
Dr. Mikko Nyman, QAdental moderator, DDS. Wed, 10/04/2023 - 12:02
Valmennukseen ilmoittautuminen on suljettu 18.1.2024.
Dr. Mikko Nyman, QAdental moderator, DDS. Thu, 01/18/2024 - 11:17