Webinaaritallenne (rajoitettu katseluoikeus): Maitohampaiston varhaisen reikiintymisen tai sen riskin havaitseminen, EHL Heikki Alapulli

Webinaaritallenne (rajoitettu katseluoikeus): Maitohampaiston varhaisen reikiintymisen tai sen riskin havaitseminen, EHL Heikki Alapulli

 

Katsottavissa lisenssillä

Jos sinulla on jo lisenssi, klikkaa alta "Katso webinaaritallenne"

 

Hanki lisenssi

Katso webinaaritallenne

Tarvittaessa voit ladata työnantajaa varten täydennyskoulutushakemuksen tästä.


Kyseessä on QAdental Original koulutussarjan Karies haltuun ensimmäinen koulutus, joka pidettiin 20.5.2022. Luennoimassa on pedodontian EHL Heikki Alapulli.

Hampaiden reikiintyminen on valitettavan yleinen elämäntapasairaus, joka siirtyy helposti sukupolvelta toiselle. Varhainen taudin tai sen riskien tunnistaminen ovat avaintekijöitä onnistuneeseen sairauden hallintaan. Lapsi ei itse kykene huolehtimaan terveydestään, vaan se on hänen vanhempiensa tehtävä. Vanhemmat tarvitsevat tukea ja vinkkejä näihin arjen haasteisiin. Avoin ja kuunteleva ote helpottaa toimimista erilaisten perheiden kanssa. Ammattilaisen on tunnistettava sairauden ennusmerkit suussa, osattava neuvoa perhettä sairauden hallintaan arjessa sekä tunnettava hoidon mahdollisuudet ja rajoitukset. Webinaarissa käsitellään lasten hampaiden reikiintymisen varhaisdiagnostiikkaa, karieksen hallintatoimia ja verkostoitumisen tärkeyttä arjen työssä lasten suun terveyden parissa. 

Pohjustuskeskustelu teemaan käytiin EHL Heikki Alapullin ja HLL Mikko Nymanin kesken. Keskustelussa pohditaan lapsipotilaan kohtaamista ja vanhempien kanssa käytäviä keskusteluja.

 

Katso pohjustuskeskustelu