Webinaari 13.9.2024 - Traumainformoitu lähestymistapa hammashoitopelkoon, HLL Teemu Liimatainen

Webinaari 13.9.2024 - Traumainformoitu lähestymistapa hammashoitopelkoon, HLL Teemu Liimatainen

Psykologinen traumatisoituminen on yleinen ja vaikutuksiltaan moninainen ilmiö, joka koskettaa tavalla tai toisella lähes jokaista. Suun terveydenhuollossa tehtävien toimenpiteiden kajoavan luonteen vuoksi vanhojen traumojen aktivoitumisen ja uusien syntymisen riski on alati läsnä, ja siksi henkilökunnalta vaaditaan ymmärrystä ja kärsivällisyyttä näiden asioiden äärellä. Luennolla käsitellään traumatisoitumisen mekanismeja ja vaikutuksia erityisesti suun terveydenhuollon ja hammashoitopelon näkökulmasta. Luento tarjoaa paitsi teoriatietoa traumaan liittyvien ilmiöiden ymmärtämisen tueksi, myös runsaasti käytännön vinkkejä potilaan yksilölliseen huomioimiseen jokapäiväisessä vastaanottotyössä.

 

Teemun erityisosaamista on pelkäävien, traumatisoituneiden ja muilla tavoin herkkien potilaiden kohtaaminen. Teemu on myös ollut kirjoittamassa kirjaa Kuka pelkää hammaslääkäriä? – Haavoitettujen kokemukset terveydenhuollossa. Teemun muita aiheeseen liittyviä kursseja voi suorittaa verkossa täältä

Tutustu Teemuun tarkemmin tästä.

 

Voit halutessa esittää kysymyksiä luennoitsijoille etukäteen tällä sivulla kommentoimalla.

 

Kouluttaja: HLL Teemu Liimatainen

Aika: Perjantai 13.9.2024 klo 14.30 - ~16.00

 

Ilmoittaudu

Tarvittaessa voit ladata työnantajaa varten täydennyskoulutushakemuksen tästä.

llmoittautuminen ei ole sitova. Saat linkin viimeistään muutamaa tuntia ennen lähetystä. Webinaarista tulee myös tentti tälle sivulle ennen koulutuksen alkamista. Hyväksytystä suorituksesta saat todistuksen, jolla voit hakea täydennyskoulutuspisteitä ja muutenkin osoittaa katsoneesi koulutuksen.