Johtaminen ja päätöksenteko - QAdental Forum 2025 - erikoisteema 7.2.2025

Johtaminen ja päätöksenteko - QAdental Forum 2025 - erikoisteema 7.2.2025

 

Kabinetti: TBC (2. krs)

 

QAdental Forumin infopiste sijaitsee 3. kerroksen aulassa.

Tukipuhelin +358 50 501 8580 / Sähköposti: tuki@qadental.com

 

QAdental Forumin erikoisteemojen pääsivulta löytyy tietoa saapumisesta, ilmoittautumisesta, majoittumisesta, näyttelystä ja iltagaalasta. Siirry pääsivulle tästä.

 

Voit ladata täydennyskoulutushakemuksen tästä

 

 

 


Kohdeyleisö: Terveydenhuollon johtotehtävissä työskentelevät ammattilaiset

 

Paikkoja koulutuspäivään on rajallinen määrä.

 

Alustavat luentojen teemat

 

Johtaminen

Ensimmäinen keskeinen teema päivässämme on johtaminen. Miten johtaa hammaslääketieteen alalla, missä ihmisten hyvinvointi ja terveys ovat päivittäisen työn ytimessä? Millaisia erityishaasteita hammaslääketieteen johtajilla on, ja miten näitä haasteita voi parhaiten käsitellä?

 

Rahoitus

Sote, hankinnat, kilpailutukset ja rekrytointi. Miten varmistetaan, että resurssit ohjataan tehokkaasti ja oikein? Miten rahoitusta voidaan optimoida saavuttamaan parhaat tulokset potilaiden hyvinvoinnin ja organisaation menestyksen kannalta?

 

Vaikuttavuuden arviointi

Miten arvioida hammaslääketieteen toimenpiteiden vaikuttavuutta ja miten tämä tieto välitetään suorittavalle portaalle? Onko vaikuttavuuden arvioinnille todellista tarvetta, ja miten se voi parantaa hoitokäytäntöjä?

 

Muutosjohtajuus

Muutosjohtajuus on olennainen osa nykypäivän organisaatioita. Mutta miten muutosjohtajuus näyttäytyy terveydenhuollon ammattilaisille johdettavina? Käsittelemme muutoksen haasteita ja mahdollisuuksia hammaslääketieteen kontekstissa.

 

Johtajuus roolina

Onko hyvä johtajuus synnynnäistä vai opittua? Kuinka paljon kliininen substanssiosaaminen vaikuttaa johtamisen laatuun? Tarkoituksena on käsitellä  ihmisten johtamista, työyhteisön rakentamista ja organisaation ymmärryksen merkitystä hammaslääketieteen alalla.

 


Puhujat

 

Tarja Halonen, presidentti

Tarja Halonen valittiin ensimmäisenä naisena Suomen tasavallan presidentiksi vuonna 2000. Hänet valittiin toiselle kaudelle vuonna 2006. Presidentti Tarja Halonen on työskennellyt tasavallan presidentin virkakautensa aikana ja sen jälkeen kestävän kehityksen parissa sekä Suomessa että kansainvälisissä tehtävissä.

 

Samuli Saarni, LT, FT, VTM, EL, dos., EMBA

  • Sosiaalipsykiatrian ja terveydenhuollon etiikan dosentti Helsingin ja Turun yliopistoissa.
  • Toiminut useissa terveydenhuollon johtotehtävissä mm. VSSHP:n johtajaylilääkärinä, OP ryhmän terveys- ja hyvinvointiliiketoiminnan johtajana ja Lääkäriliiton puheenjohtajana.
  • Yli 20 v tutkimusura terveydenhuollon vaikuttavuuden mittaamisesta, menetelmien arvioinnista, priorisoinnista ja terveydenhuollon päätöksenteosta.
  • Sote-konsultointiin ja johtamisen kehittämiseen erikoistuneen Public Value Oy:n toimitusjohtaja, laajasti mukana erilaisissa hyvinvointialueiden kehittämishankkeissa.

 

Jari Hakanen, tutkimusprofessori, dos.

  • Jari Hakanen on tutkimusprofessori Työterveyslaitoksella ja sosiaalipsykologian dosentti Helsingin yliopistossa.
  • Hän on jo 25 vuotta tutkinut työhyvinvoinnin näkökulmasta suomalaista työelämää ja jo 20 vuotta myös suomalaisten hammaslääkärien työoloja ja hyvinvointia.
  • Hänen tutkimus- ja työpaikkojen kehittämiskohteitaan ovat olleet voimavarat työssä ja työyhteisöissä, työn imun edistäminen ja työuupumuksen ehkäisy ihmislähtöisellä palvelevalla johtamisella ja aloitteellisella oman työn tuunaamisella, työn ja muun elämän yhteensovittaminen sekä työhyvinvoinnin muut kokemukset, kuten työssä tylsistyminen ja työholismi.
  • Hän on saanut Hammaslääkäriliiton hopeisen ja kultaisen ansiomerkin työstään hammaslääkärikunnan hyväksi, työympäristötyön kehittämisen kultaisen erityisansiomitalin sekä vuoden suomalainen työelämätutkija-tunnustuspalkinnot.

Puheessaan Jari Hakanen esittelee pitkään tutkimansa ihmislähtöisen, palvelevan johtaminen käytäntöjä sekä työn tuunaamista, eli sitä, millaisia pieniä parannuksia jokaisen on mahdollista tehdä omassa työssä ja työyhteisössä. Johtajan on tärkeä tunnistaa työn kuormittavat vaatimukset, mutta yhtä lailla myös työn imua synnyttävät ja työssä kuormittumisen riskiä pienentävät myönteiset työn voimavarat. Jari Hakanen nostaa esille hammaslääkäritutkimusten pohjalta keskeisimpiä työn vaatimuksia ja ennen kaikkea työn voimavaroja, koska useimpia niistä on mahdollista edistää kaikissa työyhteisöissä.

 

Jani Korpela, yrittäjä, KTM

  • Suomen Kotilääkäripalvelu Oy:n / Terveydenhuolto.com:n perustaja, toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja.
  • 20 vuotta terveydenhuoltoalan ongelmanratkaisijana – yksi Suomen tämän hetken pisimpään saman terveydenhuoltoalan yrityksen peräsimessä toimineista ihmisistä.
  • Yli 3 000 yhteistyösopimuksen kokemus terveydenhuollon ammattihenkilöiden parista.
  • Somaliaan ja Keniaan vietävän digitaalisen Nuonea-äitiysneuvola järjestelmän perustajatiimin jäsen.
  • Namibiassa alun perin kehitetyn digitaalisen QAdental palvelun perustajatiimin jäsen.
  • 3 lapsen isä, perheyrittäjä.​

 


Ilmoittautuminen

 

Koulutuspäivä on maksuton suun terveydenhuollon hallinnossa työskenteleville

Koulutuspakettiin kuuluu aamiainen, lounas viinitarjoilulla sekä iltapäiväkahvitus. Iltagaalaan kuuluu illallinen viinitarjoilulla.

 

Voit ladata täydennyskoulutushakemuksen tästä

 

Ilmoittautuminen ei toimi mobiiliapplikaatiossa.

Ilmoittaudu

Samaa ilmoittautumislomaketta käytetään kaikkiin QAdental Forum 2025 teemoihin ja iltagaalaan ilmoittaumiseen. 

 

Takaisin erikoisteemojen pääsivulle